Annonsörinformation

Surfshark-recension

9,0
Mycket bra
Vårt omdöme: Surfshark må vara vara en uppstickare bland marknadens toppklassade VPN-tjänster, men står helt klart på egna ben. VPN-tjänsten ger dig stabil tillgång till innehåll, imponerande hastigheter och pålitlig säkerhet.
Hämta Surfshark - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.surfshark.com/Specialerbjudande

Sammanfattande recension

Surfshark grundades år 2018 och är en av de yngsta spelarna i VPN-branschen. Trots att Surfshark är en relativt ny leverantör, så presterade tjänsten riktigt bra i tester av hastighet, integritet och säkerhet. Surfshark stoltserar med saker som AES-256 kryptering, OpenVPN, och IKEv2 stöd, och har också en strikt policy att inte föra några loggar, samt en kill switch-funktion för att hålla din information säker om din VPN-anslutning bryts.

Dessutom så stöder Surfshark split tunneling, VPN chaining, samt URL och adblocking. Och nämnde vi att de numera har över 1 040 servrar i 61 länder? Som om det inte räcker för en starkt växande VPN-tjänst. Till skillnad från andra VPN-tjänster som begränsar antalet enheter, så tillåter Surfshark obegränsade samtidiga enhetsanslutningar med en enda prenumeration! Detta är definitivt en stark kandidat om du är på jakt efter en budgetvänlig, snabb, pålitlig och långsiktig VPN-tjänst.

Integritet / anonymitet

Surfshark lämnar inte mycket att önska när det kommer till säkerheten. Surfshark erbjuder alla de grundläggande funktionerna som du kan förvänta sig, såsom skydd mot DNS-läckor, automatisk kill-switch, säker kryptering, och deras egen version av dubbelt VPN som kallas MultiHop, som ger ett extra lager av skydd. Surfshark erbjuder också många extrafunktioner som HackLock-funktionen som varnar dig vid en dataläcka samt en CleanWeb-funktion som effektivt bekämpar spårnings -, phishing-eller malware-hot.

Om du är trött på att se slumpmässiga annonser som poppar upp varje gång du är online, så har vi goda nyheter - Surfshark erbjuder numera ett speciellt sökverktyg som inte sparar din surfhistorik. Det innebär att annonsörer inte kan använda dina inställningar och webbhistorik för att bombardera dig med skräddarsydda annonser. Och ja, Surfshark fungerar i Kina men den manuella installationen som behövs kan vara en utmaning. Men om det finns en vilja så finns det en lösning! Vi hade varit försiktiga med att använda en VPN-tjänst i Kinda dock.

En av de viktigaste frågorna om integritet och VPN är huruvida leverantören lagrar loggar. Surfshark samlar in viss information, som din e-postadress, ditt lösenord och betalningsuppgifter, men dessa behövs endast för att upprätthålla ditt konto. De samlar inte in sessionsinformation, IP-adresser, bandbredd som används, webbhistorik, nätverkstrafik och anslutningstidsstämplar. Dessutom så är Surfshark baserade i de integritetsvänliga Brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att det ligger utanför eyes-alliansen. Om det finns en sak att oroa sig för, så är det att de kan samla identifierare för tredjepartsannonsering för marknadsföringsändamål, men du kan enkelt åtgärda detta genom att välja bort detta i appens inställningar.

Hastighet och stabilitet

I allmänhet så kan du förvänta dig en liten hastighetssäkning när du använder en VPN-tjänst, beroende på hur stark krypteringsmetoden är. Förlusten bör dock inte vara alltför för extrem. När allt kommer omkring, vad är ett VPN bra för om du knappt kan surfa på webben? Lyckligtvis så presterar Surfshark riktigt bra i alla våra tester. Innan vi anslöt till någon av Surfsharks servrar så hade vi en nedladdningshastighet på cirka 40.70 Mbps. Hastigheten gick ner till 25.40 Mbps medan den är ansluten till den amerikanska servern och runt 20.07 när du använder en brittisk server. Hastigheten är mycket konsekvent, även för onlinespel. Vi testade att ansluta till en server i Asien, med fokus på Japan, och fick fortfarande en imponerande hastighet på 13,29 Mbps. Sammantaget var resultaten utmärkta och vi märkte inte några anslutningsfel eller hastighetssänkningar under testen.

Plattformar och enheter

windowsmaclinuxandroidioschromefirefox

Som vi har nämnt tidigare; en sak som sätter Surfshark på kartan är att de erbjuder obegränsade samtidigt anslutna enheter med ett abonnemang. Surfshark erbjuder säkra webbläsartillägg för Chrome och Firefox och är kompatibelt med ledande plattformar som macOS, Windows, iOS och Android. Om du vill använda Surfshark med din Playstation, Xbox, Linux och spelkonsoler, så kan du besöka Surfsharks hemsida för att se guiderna för manuell installation.

Serverplatser

Surfshark grundades först 2018 och har trots detta lyckats bygga ett imponerande nätverk av servrar på kort tid. Surfshark har nu 1 040 + servrar i över 61 länder.

AlbaniaAustriaBelgiumBosnia And HerzegovinaBulgariaCroatiaCyprusCzech RepublicDenmarkEstoniaFinlandFranceGermanyGreeceHungaryIcelandIrelandItalyLatviaLuxembourgMoldovaNetherlandsMacedoniaNorwayPolandPortugalRomaniaRussian FederationSerbiaSierra LeoneEl SalvadorSpainSwedenSwitzerlandUkraineUnited KingdomBrazilCanadaChileColombiaCosta RicaPanamaUnited StatesIsraelLibyan Arab JamahiriyaNicaraguaSouth AfricaTurkeyUnited Arab EmiratesAustraliaAzerbaijanHong KongIndiaIndonesiaJapanKazakhstanMalaysiaNew ZealandPhilippinesSingaporeKoreaTaiwanThailandViet Nam

Kundsupport

Surfsharks kundtjänst är fantastisk. De har en chatt som är öppet dygnet runt, som du hittar direkt på deras startsida. Du behöver inte ens leta upp deras hjälpsida! Vi testade att ställa en fråga och behövde inte vänta länge. På mindre än en minut besvarade en handläggare vår fråga, på ett artigt och professionellt sätt. Handläggaren var både vänlig och informativ. Förutom chatten så har Surfsharks supportsida har en kunskapsbas full av guider, allmän information och vanliga frågor om betalningar.

Priser

Surfshark erbjuder för närvarande tre abonnemangsplaner. En månatligt abonnemang finns tillgängligt för 120 kr, medan en 12-månadersplan kan bli din för endast 60 kr per månad. Det är 50% rabatt! Den bästa affären är dock 2-årsplanen eftersom månadsavgiften då sjunker till 20 kr per månad, vilket gör detta till en av de billigaste VPN-tjänsterna där ute. Alla dessa planer är täckta med deras 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.
Hämta Surfshark - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.surfshark.com/Specialerbjudande
Lämna recension om Surfshark
Dela dina åsikter för att hjälpa andra.
Captcha
Surfshark användarnas recensioner
  • “Gör vad det står på burken, har inte haft några problem och det bara fungerar. 5/5“
  • “Bra pris, bra hastigheter, fungerar som förväntat.“
  • “Surfshark är mycket responsivt, snabbt, lätt att använda och massor av länder att välja mellan och bra pris“
Hämta Surfshark - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.surfshark.com/Specialerbjudande