Hur vi recenserar den bästa VPN-programvaran


Det är viktigt att köpa den bästa VPN-programvaran för dina behov.

Därför vill vi vara 100% transparenta kring hur vi testar och granskar och vilka metoder vi använde för att välja de bästa VPN-programmen för 2024.

Vi använder 5 olika faktorer för att skapa ett övergripande betyg och beslutar sedan om vilken VPN-programvara platsar på vår topp 10 lista. Alla fem faktorer spelar en roll, men alla är inte lika viktiga.

Av den anledningen varierar vikten på slutresultaten baserat på de faktorer vi testade.

Här de fem huvudfaktorerna och deras relativ vikt under testprocessen:

1. Säkerhet: Viktigast, med en vikt på 35%. Vi valde VPN-tjänster som har militärliknande kryptering, en rad protokoll (OpenVPN, L2TP, IKEv2, m.fl.), DNS-läckageskydd och en kill-switch.

2. Antal servrar och platser: Detta är viktigt så att du kan surfa snabbt från var som helst anonymt. Vi gav denna faktor en vikt på 25% i vårt totala omdöme.

3. Ytterligare funktioner och enhetskompatibilitet: Detta inkluderar funktioner som en policy mot loggar, appar för PC, Mac, iOS och android, split tunneling, med mera. Vi gav denna faktor en vikt på 25% i vårt totala omdöme.

4. Valuta för pengarna: För det mesta, som med allt i livet, så får du vad du betalar för. De flesta VPN-tjänsterna är prissatta på samma sätt, så vi gav denna faktor en vikt på 10%.

5. Användarrecensioner: Även om de är viktiga så kan dessa ofta vara vilseledande, eftersom vi alla hanterar och förstår tekniken på olika sätt. Vi gav detta en vikt på 10% i vårt totala omdöme.

För att besluta om ett betyg för ytterligare funktioner, enhetskompatibilitet och valuta för pengarna analyserade vi erbjudanden från alla de olika VPN-leverantörerna som vi testade. Denna information inhämtas bäst direkt från källan.

Informationen för användarrecensioner kommer från TrustPilot, Google Play Store och våra egna användarrecensioner.

När det gäller pris så tog vi mest hänsyn till flexibilitet och värde. Tjänster som endast erbjuder en enda, dyr plan är inte ett bra alternativ. Vi lever i en ålder av à la carte-tjänster, där de flesta konsumenter är vana vid månadsavgifter.

Den genomsnittliga månadsavgiften för topp 10 VPN-tjänsterna vi har granskat är för närvarande runt 180 SEK. Många kostar lägre än så, och vissa mer. De som kostar mer måste uppenbarligen motivera sina höga prislappar.

Värdet är lite svårare, men vi tror att en VPN-prenumeration bör kunna uppfylla vissa kriterier. Det måste omfatta täckning för minst fem samtidiga enheter, vilket är genomsnittet för branschen. Det måste fungera på flera plattformar, inklusive mobila enheter. Och en enda prenumeration måste fungera för olika plattformar—det vill säga att om du betalar för en prenumeration för din Mac så bör den inkludera VPN för din iPhone. Om en VPN-tjänst tvingar dig att krångla och betala extra för att säkra alla olika enheter i ditt hem, så är inte ett bra värde för pengarna.