PrivateVPN recension

7,3
Bra
Vårt omdöme: Ett utmärkt helhetsval. Rimlig prissättning, servrar tillgängliga i ett imponerande antal länder, och superhöga hastigheter under testerna. Definitivt värt att testa.
Hämta PrivateVPN - Skydda din integritet!
Få obegränsad tillgång till video-och webbplatsinnehåll från hela världen. Ladda ner torrents och P2P anonymt. Få det bästa priset via får länk...
www.privatevpn.com/Specialerbjudande

Sammanfattande recension

PrivateVPN grundades år 2009 i Stockholm och erbjuder överkomliga priser, en samtidig anslutning av upp till 6 enheter, hög säkerhet, ett användarvänligt gränssnitt och möjligheten att komma åt Netflix. Det är en VPN-tjänst med en strikt policy mot loggar och över 150 servrar i över 60 länder, så att du kan hålla dig säkert ansluten var du än är i världen.

Integritet / anonymitet

Oavsett om du använder ett VPN för att få tillgång till geo-begränsat innehåll eller för att undvika att myndigheterna eller din internetleverantör spionerar på dina surfvanor, så finns PrivateVPN här för att hjälpa dig. Först och främst kan tjänsten dölja din IP-adress och skydda dina data med ett antal krypteringsprotokoll, t.ex. OpenVPN och L2TP/IPsec. Så snart du ansluter till appen så väljer PrivateVPN automatiskt det bästa VPN-protokollet för ditt nätverk. PrivateVPN har också en automatisk kill-switch så att dina uppgifter förblir säkra även om din anslutning plötsligt sjunker. En sak att notera är dock att kill switch-funktionen för närvarande endast är tillgänglig med Windows-appen, vilket är lite trist. Men ändå, tjänsten har DNS och IPv6-skydd mot läckor för extra säkerhet.

Om du känner dig orolig inför faktumet att PrivateVPN ingår i 14 eyes-alliansen, var inte det! Företaget är ganska rakt på sak och öppna om vilken typ av information de samlar in och för vilket ändamål. De har tydligt sagt att det "inte samlar in eller loggar någon trafik eller användning av sin tjänst". Den enda information de behöver är din e-postadress och lösenord som kommer att användas för att skapa ditt konto efter registreringen.

Om du är på väg till Östasien så behöver du inte oroa dig för att bli blockerad av den kinesiska brandväggen. PrivateVPN har ett stealth VPN-läge som döljer din VPN-användning och kringgår Kinas envisa blockeringar.

Streaming och torrents

Om Netflix ligger högt på din prioritetslista så bör du definitivt överväga PrivateVPN. Till skillnad från andra VPN-tjänster som kan göra din streamingupplevelse onödigt komplicerad, då har PrivateVPN gjort allt så smidigt och användarvänligt som möjligt. De markerar till och med tydligt de servrar som passar bra för olika streamingsidor. Detta gör att du slipper gissa och kan sätta dig ner och strama ditt favoritunderhåll utan trassel. PrivateVPN har servrar särskilt för Netflix streaming i länder som USA, England, Italien, Peru, Tyskland och Kanada. Alla servrar kanske inte fungerar med Netflix, men de som är optimerade för detta fungerar alldeles utmärkt. Dessutom så har PrivateVPN utökat märkningen av servrar till andra streamingtjänster, såsom ABC, BBC iPlayer, Hulu och Amazon Video. Torrentanvändare kommer också att vara glädjas av nyheten att PrivateVPN även stöder obegränsad P2P-fildelning och med den obegränsade bandbredden så behöver du inte oroa sig för instabila nedladdningshastigheter.

Hastighet och stabilitet

Med endast ca 150 servrar så är det förståeligt att fundera på om PrivateVPN verkligen kan leverera inom avdelningarna hastighet och pålitlighet. Testresultaten visade dock att de ligger i nivå med andra leverantörer som har tusentals serverplatser. Detta bevisar att nätverkets storlek inte nödvändigtvis är avgörande. Vi testade att ansluta till ett antal servrar för att se om hastigheterna blev lidande, något som vanligtvis är fallet med VPN-tjänster. Vi började med en basladdningshastighet på 65Mbps. En anslutning till en server i USA resulterade i en nedladdningshastighet på 22.3 Mbps, medan en annan server levererade en nedladdningshastighet på 61.26 Mbps. Servrarna i Storbritannien var inte så dåliga heller, med nedladdningshastigheter på 59Mbps. Hastigheten sjönk som mest när vi försökte ansluta till en server i Australien, varpå den rasade ner till bara 3.38 Mbps. Detta visar att hastigheten blir lidande när du ansluter till servrar som ligger halvvägs över planeten. Trots detta så är den genomsnittliga anslutningshastigheten mycket rimlig och tillräckligt bra för streaming, nedladdning av filer eller onlinespel.

Plattformar och enheterSom vi har nämnt tidigare så är funktionen automatisk kill switch endast begränsad till Windows-appen, vilket förmodligen är dess största svaghet. I övrigt så har PrivateVPN dedikerade appar för Windows, Mac, Android och iOS-enheter. Det finns dessutom manuella guider tillgängliga för Linux, Kodi och andra kompatibla routrar. De flesta leverantörerna tillåter endast fem samtidigt anslutna enheter, men PrivateVPN går steget längre och tillåter sex enheter med ett enda abonnemang - vilket gör PrivateVPN till ett utmärkt val för familjer, mindre företag eller prylnördar.

Serverplatser

PrivateVPN har för närvarande över 150 servrar i 60 länder och nätverket expanderar konstant. Även om detta inte låter imponerande jämfört med andra VPN-leverantörer som skryter med tusentals servrar, så handlar det bara om att de är nya på marknaden och har färre användare. PrivateVPN:s imponerande prestanda talar för sig själv, så nätverksstorleken är tämligen oviktigt.

United Arab EmiratesArgentinaAustriaAustraliaBelgiumBulgariaBrazilCanadaSwitzerlandChileColombiaCosta RicaCyprusCzech RepublicGermanyDenmarkSpainFinlandFranceGreeceHong KongKoreaHungaryIndonesiaIrelandIsraelIsle Of ManIndiaIcelandItalyJapanLuxembourgMacaoMaltaMexicoMalaysiaNetherlandsNorwayNew ZealandPanamaPhilippinesPolandPortugalRomaniaRussian FederationSwedenSingaporeThailandTurkeyTaiwanUnited KingdomUnited StatesViet NamSouth Africa

Kundsupport

Det verkar förekomma en hel del förvirring när det gäller PrivateVPNs chatt-funktion, där vissa människor påstår att den inte är tillgänglig dygnet runt eller att den endast är öppen under dagtid i Europa. Det finns bara ett sätt att ta reda på det! Jag testade live chat-knappen och blev direkt ansluten till en supporthandläggare. Han bekräftade att chatten för närvarande inte är tillgängligt dygnet runt och att det inte finns någon specifik tidsram för dess tillgänglighet. Det hade varit bra om de kunde vara mer transparenta om detta. Förutom den nackdelen så innehåller deras supportsida användbara resurser, t.ex. detaljerade installationsguider och en FAQ-sida. Om du stöter på mer komplicerade problem så har de även en TeamViewer som ger representanter för teknisk support fjärråtkomst till din enhet så att de kan felsöka för din räkning.

Priser

I likhet med andra VPN-leverantörer, så erbjuder PrivateVPN tre olika planer som endast skiljer sig åt i varaktighet. Priserna är överraskande låga med rabatter som erbjuds på längre planer. En månad kostar 77 kr medan en 3-månaders plan finns tillgänglig för 48 kr per månad. Du får mest valuta för pengarna när du betalar i förskott för 13 månader, eftersom månadsavgiften då sjunker till endast 38 kr. Samtliga planer kommer med 30 dagar pengarna tillbaka-garanti.
Hämta PrivateVPN - Skydda din integritet!
Få obegränsad tillgång till video-och webbplatsinnehåll från hela världen. Ladda ner torrents och P2P anonymt. Få det bästa priset via får länk...
www.privatevpn.com/Specialerbjudande
Lämna recension om PrivateVPN
Dela dina åsikter för att hjälpa andra.
PrivateVPN användarnas recensioner
  • "Jag använde en gratis VPN-tjänst för att titta på japanska Amazon Prime Video tidigare, men Amazon har ändrat sin algoritm och jag kunde inte se den längre. Jag testade två andra VPN-tjänster, men ingen av dem kunde ansluta. Jag funderade på att avbryta amazon prime. Men privateVPN är fantastiskt. Jag kan titta på det på Mac, iPhone och amazon TV stick."
Hämta PrivateVPN - Skydda din integritet!
Få obegränsad tillgång till video-och webbplatsinnehåll från hela världen. Ladda ner torrents och P2P anonymt. Få det bästa priset via får länk...
www.privatevpn.com/Specialerbjudande