Atlas VPN-recension

-
Erbjudandet är inte tillgängligt
Vårt omdöme: Atlas VPN har förmodligen det bästa erbjudandet när det gäller gratis VPN med obegränsad bandbredd och starka säkerhetsprotokoll. Det är inte förvånande att upplevelsen blir ännu bättre när du prenumererar på deras premiumtjänst.
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande

Sammanfattning

Atlas VPN lanserades först i januari 2020, men har redan blivit mycket uppskattad bland VPN-användare. Tjänsten marknadsförs som en gratis VPN-tjänst som värdesätter din integritet, inte bombarderar dig med annonser, inte har något datatak och använder militärliknande kryptering. Kort sagt är de allt som de flesta andra "kostnadsfria" VPN-leverantörer inte är, vilket är mycket trevligt att se. Om du vill ha tillgång till optimerade och snabbare servrar erbjuder Atlas VPN förstås också en Premium-version.

VPN-leverantören har dessutom en snabb spridning med hela 570 servrar spridda över 17 länder efter bara ett år på marknaden. Anslutningarna är snabba, tillförlitliga och säkra med ett IPv6-protokoll och skydd mot DNS och WebRTC-läckor. Apparna är kompatibla med Windows, macOS, Android, iOS och snart även Chrome.

Det vi gillar mest med den här tjänsten är att de samlar in en mycket liten mängd data. Om du använder gratisversionen behöver du faktiskt inte ens registrera dig! Det låter bra än så länge, men låt oss ta reda på om tjänsten verkligen är så bra som den påstår sig vara.

Integritet / Anonymitet

Atlas VPN använder en branschstandardkombination av AES-256 och IPSec/IKEv2 för att kryptera sin webbtrafik. Det gör den praktiskt taget omöjlig att knäcka, så du behöver inte oroa dig för att hackare ska få tag på din information. Hur är det med Atlas VPN i sig, hur mycket av dina uppgifter lagras? Enligt deras sekretesspolicy:

"Vi är ett VPN utan loggar: vi lagrar inte din riktiga IP-adress och vi sparar ingen information som identifierar vad du surfar, tittar på eller gör online via VPN-anslutningen. Den enda information som samlas in är grundläggande analyser för att säkerställa en bra service till alla våra användare. Det betyder också att vi inte har några uppgifter att dela med brottsbekämpande myndigheter som begär information om vad du gjorde under en VPN-anslutning."

Detta känns mycket betryggande, speciellt då Atlas VPN omfattas av "5 Eyes"-avtalet. Med denna policy för dataloggning kommer de inte att ha några uppgifter att överlämna till myndigheterna eller polisen. Atlas VPN har dessutom en Kill Switch som skyddar dig mot dataläckage om anslutningen bryts. En annan praktisk funktion är "SafeBrowse" som varnar dig när du är på väg att öppna en skadlig eller potentiellt skadlig webbplats. I skrivande stund är dock både Kill Switch- och SafeBrowse-funktionerna endast tillgängliga i Android- och iOS-apparna.

Hastighet och stabilitet

För att testa Atlas VPN:s hastigheter och stabilitet använde vi tjänsten under flera veckor för saker som onlinespel och vanlig surfning. Innan vi anslöt till en server hade vi vanligtvis en genomsnittlig nedladdningshastighet på 49 Mbps och en uppladdningshastighet på 7 Mbps. Vi såg knappt någon skillnad när vi anslöt till en lokal server och anslutningen fortsatte vara stabil, i genomsnitt 41 Mbps, och uppladdningshastigheten låg runt 4 Mbps. Det var ingen överraskning att hastigheterna sjönk lite när vi bytte till en server i USA (vi befann oss i Europa när recensionen skrevs). Nedladdningshastigheten sjönk från bashastigheten 49 Mbps till runt 37 Mbps, och uppladdningshastigheten minskade till 3 Mbps. Sammantaget var resultaten mycket bra. Observera att hastighetstesterna gjordes med ett Premium-konto.

Plattformar och enheter

Atlas VPN är kompatibelt med din mobiltelefon, surfplattor, bärbara datorer och stationära datorer och stöder ett antal plattformar, inklusive Android, iOS, macOS och Windows. Just nu fungerar Atlas VPN inte på OSX-klienter.

windowsmacandroidios

Serverplatser

För närvarande har Atlas VPN totalt 573 servrar i 17 länder: Det finns totalt 17 länder i 17 länder: Australien, Belgien, Danmark, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Kanada, Singapore, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien, Tyskland, Österrike, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA.

AustraliaGermanyNetherlandsSpainAustriaHong KongNorwaySwedenBelgiumHungaryPolandSwitzerlandCanadaIndiaRomaniaUnited Arab EmiratesCzech RepublicIrelandSerbiaUnited KingdomDenmarkItalySingaporeUnited StatesFranceJapanSlovakia

Kundservice

Atlas VPN har en omfattande FAQ-sektion under fliken HELP. Artiklarna är inte särskilt välorganiserade, men vi det gick ändå relativt bra att söka fram informationen. Om det inte fungerar kan du alltid skicka ett e-postmeddelande till support@atlasvpn.com. Om du är Premium-prenumerant behöver du bara logga in så får du tillgång till personlig kundsupport dygnet runt.

Prissättning

Låt oss först diskutera skillnaderna mellan ett gratis och betalt abonnemang. Gratisversionen ger dig i princip obegränsad bandbredd, datakryptering och inkapsling samt begränsad tillgång till endast tre platser: USA, Japan och Australien. Å andra sidan, här är vad du kan få från en premiumprenumeration:

• Mer än 20 platser över hela världen och över 500 servrar
• Kundsupport dygnet runt
• Samtidig användning av premiumtjänster på ett obegränsat antal enheter
• SafeBrowse-funktionen och säkerhetskontroll
• Höghastighetsprestanda och obegränsad bandbredd

Med det sagt, låt oss titta närmare på priset. Månadskostnaden på 9,99 dollar är inte direkt konkurrenskraftig, med tanke på att den genomsnittliga månadsavgiften för en VPN-tjänst ligger på cirka 5 dollar. Priset sjunker dock betydligt om du prenumererar årligen till 2,49 dollar per månad, och sänks ytterligare till 1,39 dollar per månad om du betalar i förskott för tre år. Även om det inte är det lägsta priset på marknaden är det värt att notera att Atlas VPN inte har några begränsningar för antalet enheter som är anslutna till ett premiumkonto. Det innebär att du inte behöver köpa extra abonnemang för att täcka alla enheter i hushållet!
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande
Lämna recension om Atlas VPN
Dela dina åsikter för att hjälpa andra.
Captcha
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande