HotSpot Shield är en populär VPN-tjänst med över 650 miljoner användare och 3 200 servrar i över 70 länder. Företaget grundades av ett USA-baserat företag som heter AnchorFree. Det finns mycket att gilla med Hotspot Shield, framförallt tjänstens förmåga att komprimera data för att förbättra både nedladdnings- och uppladdningshastigheterna. Tjänsten stöder många tjänster samt kan varna dig om du besöker en skadlig webbplats och blockera den direkt. Slutligen så erbjuder de blixtsnabba hastigheter och en utmärkt användarupplevelse. I den andra änden av spektrumet hittar vi dock tjänstens mediokra sekretesspolicy, vilket kan vara en "deal-breaker" för de som söker efter fullständig anonymitet på internet.
Integritet / anonymitet
Detta är förmodligen Hotspot Shields akilleshäl eftersom det har blivit hårt granskade för integritetsproblem genom åren. Problemet är att detta VPN lagrar ett register över dina anslutningsloggar samt några av dina personuppgifter. De hävdar att det mest görs för kvalitetssäkring. Okej. Men säg att myndigheterna kräver att se en del av informationen. Tjänsten kommer inte att ha något annat val än att lyda orders, eftersom de är baserade i USA och är därmed knutna landets sina lagar. Ser du var problemet är? Även om andra VPN-tjänster använder flera krypteringsprotokoll, så drivs Hotspot Shield med ett enda protokoll - OpenVPN med AES 256-bitars kryptering. Visst, det är en av de starkaste krypteringarna där ute, men det hade varit trevligt att ha fler protokollalternativ.
Hastighet och stabilitet
Hotspot Shield vann "världens snabbaste VPN" av experterna på Ooklas Speedtest och detta visas stolt direkt på deras hemsida. Under detta test som mätte ökande hastighet över långväga anslutningar visade andra VPN-tjänster en tråkig minskning av hastigheten med så mycket som 42,5%. Å andra sidan så registrerade Hotspot Shield en ökning av dess nedladdningshastighet med över 26,2%! Naturligtvis var vi tvungna att göra våra egna tester och försökte med flera servrar i USA, Storbritannien, EU och Asien. Hotspot Shield uppvisade in en imponerande nedladdningshastighet på 29,3 Mbps, 92,5 Mbps, 93,4 Mbps respektive 81.00 Mbps. Att säga att det är snabbare än de flesta av sina konkurrenter med europeiska och asiatiska servrar skulle vara en underdrift.
Plattformar och enheter
Hotspot Shield VPN stöder alla vanliga plattformar som Windows, Mac, Android och iOS, men eftersom de kräver sitt eget proprietära Catapult Hydra-protokoll så kan du inte göra en manuell installation på routrar. Det fungerar ej heller på open-source-operativsystemet-Linux. Det erbjuder dock Chrome och Firefox-tillägg och tillåter samtidiga anslutningar för upp till 5 enheter, vilket inkluderar datorer och mobila enheter. Det känns som tillräckligt för de flesta användarna enligt oss.
Serverplatser
Det finns för närvarande 3 200 servrar i över 70 länder över hela världen, som öppnar upp en helt ny värld av unikt innehåll. Detta innebär också snabbare anslutningar när du ansluter till servrar närmast din plats, oavsett var du är.
Kundsupport
Recenssionssidor har hyllat Hotspot Shields blixtsnabba hastigheter och vackra användargränssnitt, men tyvärr hittar du inte en enda bra recension av deras kundsupport. Fram till nyligen så är deras support begränsad till en kunskapsbas fylld med felsökningsresurser och guider, tillsammans med en FAQ-sida för de mest grundläggande frågorna. Om du stöter på problem så behöver du kontakta deras supportteam genom att skicka in ett ärende, med en mycket lång väntetid. Det finns ingen möjlighet att chatta med dem, vilket känns konstigt med tanke på deras priser. Nu verkar det som att Hotspot Shield äntligen lyssnade på alla dessa klagomål och har lagt till ett chattfönster på hjälpsidan. Var redo att logga in med din registrerade e-postadress och lösenord.
Priser
Hotspot Shield har en rejäl prislapp jämfört med sina konkurrenter, där det tar 120 kr om du betalar varje månad. Du får mest valuta för pengarna med en ettårig prenumeration, som kostar 70 kr per månad och endast 30 kr per månad för en 3-årsperiod. Tyvärr finns det ingen gratisversion och de erbjuder inte heller en gratis provperiod, men de erbjuder en generös 45-dagars pengarna - tillbaka-garanti.