ProtonVPN recension

8,8
Bra
Vårt omdöme: Våra tester visar att ProtonVPN menar allvar när det handlar om internetsäkerhet, integritet och frihet. De har väl utformade appar som inte bara har öppen källkod utan också är oberoende granskade. Deras längre abonnemang kan vara dyrare än många andra VPN-tjänster, men du får obegränsad bandbredd, robusta säkerhetsfunktioner, ett massivt servernätverk och mycket mer.
Hämta ProtonVPN - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.protonvpn.com/specialerbjudande

Sammanfattning

Till skillnad från vissa VPN-tjänster såg dagens ljus i källare och sovrum utvecklades ProtonVPN av säkerhetsexperter, ingenjörer, forskare och utvecklare på CERN år 2014. Det började med ProtonMail, världens största, helt krypterade e-posttjänst som gör all din e-post praktiskt taget oläsbar för alla utom mottagaren - inte ens ProtonMail kan läsa ProtonMails e-post.

Gruppen nöjde sig dock inte med en superkrypterad e-postlösning, utan drev utvecklingen inom integritet ännu längre genom att skapa ProtonVPN. Företaget, som ursprungligen syftade till att skydda journalister och aktivister som använder ProtonMail, ger nu samma integritet och säkerhet online till allmänheten med ProtonVPN.

ProtonVPN:s sofistikerade säkerhetsfunktioner som perfect forward secrecy, full disk-kryptering och säkra kärnservrar kan kännas som om de är utformade för regeringstjänstemän eller politiska dissidenter. Våra tester visade dock att den är ganska praktisk för vanliga människor som du och jag.

ProtonVPN ser till att allt du gör online går smidigt och utan fördröjningar - välkomna nyheter för personer som isolerar sig nu. ProtonVPN kommer inte heller att ha några problem med att ge dig tillgång till skolans nätverk om du tar lektioner online. Detsamma gäller för personer som arbetar hemifrån. Shoppar du på nätet? Vi använde ProtonVPN för att hitta fynd genom att ansluta servrar i olika länder och jämföra priser.

På det hela taget är vi nöjda med hastigheten och prestandan. Tjänsten har över tusen servrar, så du behöver inte oroa dig för överfulla servrar och nätverksöverbelastning. ProtonVPN är kompatibelt med nästan alla enheter och apparna är väl utformade och intuitiva.

Integritet / Anonymitet

ProtonVPN:s säkerhetsfunktioner håller absolut världsklass, förmodligen då den utvecklades av vetenskapsmän på CERN och MIT. Innan vi tittar närmare på säkerheten ska vi först diskutera deras inställning till integritet. ProtonVPN har en strikt policy mot att spara loggar. Enligt tjänstens sekretesspolicy "lagrar ingen information om dina anslutningar eller de webbplatser du besöker. För att skydda ditt konto och försäkra att det är du som loggar in lagrar vi en enskild tidsstämpel för ditt kontos senaste inloggning. Även här lagrar vi ingen information om var du loggade in från, hur länge du var inloggad eller var du loggade in från..."

Du kan studera policyn i tjänstens årliga insynsrapporter, som avslöjar fall av rättsliga förfrågningar om abonnentuppgifter. Dessutom är ProtonVPN baserat i Genève i Schweiz - ett land som är känt för sina schweiziska banker och sina starka integritetslagar. Man kan lugnt säga att ProtonVPN kan vara det bästa alternativet där ute ur ett integritetsperspektiv.

När det gäller säkerhet saknar ProtonVPN inte heller något. De har alla vanliga protokoll som du kanske redan känner till: AES-256-kryptering, IKEv2/IPSec och OpenVPN. Deras funktion Perfect Forward Secrecy garanterar att dina online-transaktioner är säkra, medan AdBlocker (NetShield) skyddar dig mot skadlig kod, spårning av webbplatser och påträngande annonser.

Det som gör ProtonVPN unikt är dess Secure Core-funktion som håller din anslutning säker genom att automatiskt dirigera din trafik genom flera servrar innan den når sin egentliga destination. Dessutom har samtliga utan tjänstens appar öppen källkod, så vem som helst kan kontrollera att de inte gör något skumt.

Snabbhet och tillförlitlighet

Det finns vanligtvis en kompromiss mellan en VPN-tjänsts kryptering och latens; ju högre krypteringsnivå, desto mer minskar internethastigheten. Detta är dock knappast fallet med ProtonVPN. Innan vi anslöt till någon av deras servrar hade vi en nedladdningshastighet på cirka 54 Mbps. Efter att ha anslutit till en närliggande amerikansk server sjönk hastigheten till 39 Mbps och cirka 35 Mbps när vi anslöt till en brittisk server. Även efter att ha bytt till servrar i länder runt om i världen som Hong Kong och Japan fick vi fortfarande en hyfsad hastighet på omkring 20 Mbps. Vi upplevde att vi blev bortkopplade då och då, vilket kan vara lite irriterande, men med mer än tusen servrar att välja mellan borde det inte vara något problem. Hastigheten är tillräckligt snabb för både normal surfning och annat.

Plattformar och enheter

ProtonVPN stöder flera plattformar och har appar för Windows, Mac, iOS och Android. Det finns också en beta-app för de flesta Linux Debian-baserade distributioner och Fedora 33 samt installationsinstruktioner för olika routrar. Beroende på vilken prenumerationsnivå du har kan antalet samtidiga enhetsanslutningar variera från 1 till 10.Serverplatser

Trots att ProtonVPN bara har funnits i sju år har företaget lyckats bygga upp en imponerande serverdistribution. Med ett nätverk av 1237 servrar i 55 länder erbjuder ProtonVPN en omfattande täckning i USA och Europa. Den fungerar även på platser som du minst anar, till exempel i Indien, Kina, Förenade Arabemiraten, Hongkong och andra områden som vanligtvis ignoreras av andra VPN-leverantörer.

United Arab EmiratesArgentinaAustriaAustraliaBelgiumBulgariaBrazilCanadaSwitzerlandChileColombiaCosta RicaCyprusCzech RepublicGermanyDenmarkEstoniaSpainFinlandFranceGreeceHong KongHungaryIrelandIsraelIndiaIcelandItalyJapanKoreaLithuaniaLuxembourgLatviaMoldovaMexicoMalaysiaNetherlandsNorwayNew ZealandPeruPolandPortugalRomaniaSenegalRussian FederationSwedenSingaporeSloveniaSlovakiaTurkeyTaiwanUkraineUnited KingdomUnited StatesSouth Africa

Kundservice

ProtonVPN kanske inte har support dygnet runt, men vi var nöjda med deras ärendesystem. Vi skickade ett meddelande via ett onlineformulär och fick trevligt nog svar redan efter en dag. Det är ganska uppfriskande med tanke på att de flesta andra leverantörer flera dagar på sig i bästa fall. Dessutom har de en FAQ-sektion med användbar information om mängder av ärenden.

Prissättning

I motsats till vanlig VPN-praxis har ProtonVPN en prenumerationstjänst i flera nivåer. Detta är faktiskt till användarens fördel eftersom det ger större flexibilitet och gör att du bara betalar för det du behöver. ProtonVPN erbjuder för närvarande tre prenumerationsplaner. Basic-planen kostar 4 dollar/månad och inkluderar 2 VPN-anslutningar, tillgång till servrar i 55 länder, höghastighetsanslutning, strikt policy mot loggar och Adblocker (NetShield).

Lägg till ytterligare 4 dollar för att uppgradera Plus-planen och få tre extra VPN-anslutningar plus Secure Core VPN och TOR over VPN. Visionary-planen kan vara lite dyr för en genomsnittlig användare då den kostar 24 dollar/månad, men den ger dig allt som Plus-planen erbjuder, förutom att du kan öka antalet samtidiga anslutningar till 10 enheter. Vad du egentligen betalar för här är den högsta betalnivån av ProtonMail - 20 GB lagring, 50 e-postalias, stöd för 10 e-postdomäner och 5 användare på ett enda konto. Dessutom ingår en säker adressbok, en privat ProtonCalendar och det kommande fillåset ProtonDrive i din prenumeration. Om du inte ser något behov av en super-privat e-postlösning räcker Plus-planen mer än väl.
Hämta ProtonVPN - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.protonvpn.com/specialerbjudande
Lämna recension om ProtonVPN
Dela dina åsikter för att hjälpa andra.
ProtonVPN användarnas recensioner
    Hämta ProtonVPN - Skydda din integritet!
    Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
    www.protonvpn.com/specialerbjudande