Annonsörinformation

Private Internet Access-recension

9,5
Jättebra
Vårt omdöme: Helt klart den säkraste VPN-tjänsten på marknaden idag. Det som får människor att föredra denna VPN-tjänst är dess strikta policy mot loggar, och tjänstens starka engagemang för att upprätthålla fullständig anonymitet online.
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande

Unika fördelar

• Strikt policy mot loggar
• Enormt nätverk med över 3 267 gateways
• Stöder 10 samtidigt anslutna enheter
• Användarvänligt gränssnitt
• Anses vara den mest anonyma VPN-tjänsten

Företagets bakgrund

Private Internet Access, eller "PIA", är ett mjukvaruföretag som grundades 2010 av Andrew Lee. De erbjuder ett personligt virtuellt privat nätverk (eller "VPN") under samma namn. Företaget har för närvarande sitt huvudkontor i Great Lakes, USA, och anställer över 50 personer. I November 2019 förvärvades PIA av Kape Technologies, samma företag som ligger bakom två konkurrerande VPN-tjäntser; Cyberghost och Zenmate.

VPN-funktioner

Private Internet Access erbjuder obegränsad bandbredd och säger sig blockera annonser, skadlig kod och trackers. Det som däremot får människor att föredra PIA är deras strikta policy mot loggar, och tjänstens starka engagemang för att skapa fullständig anonymitet på nätet. Företaget insisterar att PIA inte samlar in eller loggar någon trafik alls, och loggar inte heller användningen av sitt virtuella privata nätverk (VPN) eller Proxy.

PIA skyddar sina användares online-integritet ytterligare genom att använda militär krypteringsteknik och branschstandardens OpenVPN-protokoll för att säkra och kryptera din privata trafik. Dessutom så erbjuder PIA skydd mot DSN och IP-läckor, annonsblockeraren MACE (ej för iOS) och den viktiga funktionen kill switch, som ser till att din riktiga IP-adress aldrig exponeras på internet i händelse av att VPN-tjänsten plötsligt slutar fungera. Det bästa av allt? Du kan anpassa PIA:s säkerhetsfunktioner i appen baserat på dina behov och preferenser!

Innehåller ditt hushåll flera olika uppkopplade enheter? Då har vi goda nyheter: Private Internet Access låter dig använda 10 enheter samtidigt under ett användarkonto. Det är dubbelt mot vad du får med de flesta andra VPN-tjänsterna. PIA erbjuder även dedikerade appar för alla större plattformar, inklusive Windows, macOS, iOS, Android och Linux. Dessutom så kan du konfigurera din router för att täcka hela hushållets WiFi-anslutning via tjänstens OpenVPN-funktion. Dessutom så erbjuder PIA även webbläsartillägg för Chrome, Firefox och Opera och har en rimlig nätverksstorlek på mer än 3 267 servrar i 29 länder.

windowsmaclinuxandroidioschromefirefoxopera

United StatesUnited KingdomCanadaAustraliaGermanyNew ZealandSwedenNetherlandsNorwayDenmarkFinlandSwitzerlandFranceBelgiumAustraliaCzech RepublicRussian FederationIrelandItalySpainHungaryBulgariaPolandUkraineTaiwanSingaporeJapanIsraelMexicoIndia

Priser

Jämfört med konkurrerande VPN-tjänster med liknande funktioner är Private Internet Access tillgängligt till ett mycket rimligt pris. I skrivande stund kan du teckna en månadsabonnemang för endast 100 kr, eller 60 kr om du tecknar upp dig för sex månader. Du får mest valuta för pengarna om du betalar för ett helt år i förväg, eftersom priset då sjunker till blygsamma 33 kr per månad. Det enda som kanske gör dig något besviken är avsaknaden av en kostnadsfri provperiod. I stället erbjuder PIA en pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar. Med andra VPN-tjänster så kan du bara begära ut en återbetalning. Det är allt. PIA är betydligt mer generösa. Låt oss säga att du tecknar ett abonnemang, avbryter det, och fick pengarna tillbaka. Tre månader senare tecknar du upp dig igen, bara för att avbryta. Så länge som du befinner dig inom garantiperioden så kan du få en ytterligare återbetalning.

Användarvänlighet och prestanda

Vid första anblicken är det lätt att tro att appen är utvecklad för tekniskt begåvade människor, men faktum är att gränssnittet är mycket användarvänligt. Installationen går snabbt och lyckades komma igång på nolltid. Som vi nämnde tidigare så kan du anpassa appen utifrån dina behov, och den kommer dessutom på hela 19 olika språk. Om du är glömsk av dig så kan du ställa in appen på att visas i detaljerat visningsläge, vilket inkluderar en påminnelse på hur många dagar du har kvar i abonnemanget.

En annan viktig faktor är hastigheten och tillförlitligheten, så vi bestämde oss för att sätta PIA på prov genom att ansluta till olika PIA-servrar. Efter att ha noterat hastigheten, bekräftat serverplatsen med hjälp av geolokalisering och kört ping-tester så kom resultaten - och de var imponerande. Lokaliseringstesterna visade att alla servrar finns på sin utlovade plats. Private Internet Access gjorde även mycket bra ifrån sig när det gällde uppkopplingshastigheterna. När vi testar andra VPN-tjänster så brukar vi vanligtvis i genomsnitt se en hastigheter mellan 150-200Mbps, men PIA överraskade oss med en medelhastighet på 314Mbps, där den snabbaste anslutningshastigheten var hela på 452 Mbps. Hastighetssänkningen är med sina 4% med VPN-tjänsten påslagen knappt märkbar.

Kundsupport

PIA:s supportsida är rakt på sak och enkel att navigera. Det finns en kunskapsbas-flik med massor av resurser, samt en guideflik som innehåller många lättanvända installationsguider och felsökningar. Private Internet Access erbjuder även dygnet-runt-support på engelska med chattåtkomst mellan 9:00 - 18:00 måndag till fredag MST. Du kan även kontakta dem via e-post och de brukar svara ganska snabbt.

Slutsats

Private Internet Access erbjuder en robust VPN-tjänst med massor av avancerade funktioner, ett användarvänligt gränssnitt och samtidiga anslutningar på upp till 10 enheter. Den går att köra på det mesta och ger en imponerande prestanda till ett vettigt pris. Om det finns något att klaga på, så skulle det vara bristen på en gratis provperiod. Du får dock en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti som du kan använda om du ändrar dig.
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande
Lämna recension om Private Internet Access
Dela dina åsikter för att hjälpa andra.
Captcha
Private Internet Access användarnas recensioner
  • “Lätt att installera och använda, ingen inverkan på hastigheten. Rekommenderas“
  • “Jag behövde ett VPN. Efter att ha utforskat och pratat med olika människor bestämde jag mig för PIA. Det funkar bra för våra behov. Inga klagomål och kostnaden är rimlig enligt min åsikt.“
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande