Annonsörinformation

Norton Secure VPN-recension

-
Erbjudandet är inte tillgängligt
Vårt omdöme: Norton Secure VPN är ett bra val för användare med mindre krävande VPN-behov, även om det inte är lika funktionsrikt som andra Virtual Private Network (VPN)-produkter. Tjänsten ger ett bra mervärde till användare med enskilda enheter och är kompatibelt med prisbelönta Norton Security Suite.
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande

Unika fördelar

• Stabilt servernätverk
• Bra geografisk serverspridning
• Anpassningsbar prissättning
• Diskret närvaro på skrivbordet
• Rabatt med Norton Security Suite
• Support via chatt

Företagets bakgrund

Norton (även känt som Norton by Symantec), är en division inom det amerikanska mjukvaruföretaget Symantec Corporation. Nortons moderbolag Symantec är en ledande leverantör av digitala säkerhetslösningar och en del av Fortune 500-listan. Sedan Symantec förvärvade företaget år 1990 så har Norton utvecklat en rad produkter och tjänster relaterade till mjukvarusäkerhet.

Utmärkelser och priser

Norton Secure VPN är ett dotterbolag till det hyllade varumärket Norton by Symantec. Gång på gång har det digitala säkerhetsföretaget visat sin duglighet på den globala scenen:

- År 2012 belönades Norton med utmärkelsen ”Bästa säkerhetsprogramvara” av PC Advisor.
- Norton från Symantec vann AV-TESTs Innovation Award för mobil säkerhet år 2015.
- Norton Mobile Security och Norton Family Premier blev också hyllade i PC magazines Editors Choice Awards i 2015.

Serverplatser

Många offentliga WiFi-nätverk är okrypterade och erbjuder mycket lite skydd mot skadliga användare. Ett VPN ger användarna anonymitet och trygghet på nätet. Det är ett viktigt säkerhetslager för att skydda din privata data och avvärja hackare från att avlyssna din nätverkstrafik. VPN-tjänsten uppnår detta genom att kryptera dina trafik och vidarekoppla anslutningen via en säker och anonym server.

Det är viktigt att VPN-tjänsten har en bred spridning av servrar runt om i världen. Norton Secure VPN har ett tämligen imponerande nätverk bestående av 73 serverplatser som sträcker sig över 29 länder. Även om serverplatserna inte inkluderar länder som Kina och Ryssland, så är servrarna geografiskt utspridda över länder som Australien, Turkiet, Sydafrika, Israel, Brasilien, Mexiko, Japan och länder i Östeuropa.

Antalet platser som VPN-nätverket är verksamma i varierar mellan företagen. Om du är ute efter ett stort antal serverplatser så bör du överväga andra alternativ. CyberGhost finns i 90 länder, NordVPN täcker 63 länder medan ExpressVPN har servrar i 93 länder.

AustraliaAustriaBelgiumBrazilCanadaCzech RepublicDenmarkFinlandFranceGermanyIrelandIsraelItalyJapanMexicoNetherlandsNew ZealandNorwayPolandRomaniaSingaporeSouth AfricaSpainSwedenSwitzerlandTurkeyUkraineUnited KingdomUnited States

Hastighet och stabilitet

Att ha en säker anslutning ska inte innebära att du måste kompromissa med hastigheten och tillförlitligheten i din anslutning. Norton VPN tillhandahåller en snabb service till sina kunder och erbjuder express-hastighet vid lokala anslutningar. TechRadar genomförde hastighetstester för att mäta VPN-tjänstens prestanda gentemot en 75Mbps-anslutning. Servrar i England uppmätte nedladdningshastigheter på 60-66 Mbps. Servrar belägna i närliggande Europeiska länder gav också relativt höga hastigheter, mellan 50 -65 Mbps.

Med samma anslutning klarade en server i USA mellan 45-65Mbps. Även om hastigheterna i avlägsna platser som Australien och Mexiko (15-25 Mbps respektive 8-18 Mbps) var ganska låga, så är de fullt tillräckliga för de flesta användarna.

Statistiken gäller vid en enskild anslutning. VPN-prestandan varierar beroende på styrkan i den anslutning du använder.

Plattformar och enheter

windowsmacandroidios

Norton VPN möjliggör säker surfning på alla enheter som har något av följande operativsystem:

• Alla versioner av Microsoft Windows 7 med Service Pack 1 eller senare.
• Alla versioner av Microsoft Windows 8/8. 1.
• Alla versioner av Microsoft Windows 10, utom Windows 10 S. Webbläsaren Edge stöds inte.
• Mac OS X, den aktuella och de tidigare två versionerna.
• Alla Android-telefoner med Android 4.1 eller senare.
• Alla iPhones eller iPads som körs på nuvarande och de tidigare två versionerna av Apple iOS.

Fungerar med

Norton VPN fungerar bra för användare som använder standard och officiella program i alla operativsystem från Windows, Mac, iOS och Android. På andra plattformar och enheter har VPN-tjänsten begränsad kompatibilitet.

Priser

Den årliga kostnaden för en enskild licens är 390 SEK. Fem enheter innebär ett högre värde, men kostar även det endast 390 SEK per år. En säker VPN-anslutning för tio enheter kostar 590 SEK initialt.

Priset är relativt lågt jämfört med andra VPN-tjänster, och vad som gör det ännu mer attraktivt är när du slår ihop Norton VPN med deras antivirusprogram. Användarna kan få en riktigt bra affär om de väljer programpaketet Norton Deluxe 360, vilket även inkluderar deras VPN. Du kan ge 5 enheter prisbelönt antivirusskydd tillsammans med VPN-skydd i upp till ett år, för endast 490 SEK.

Företaget erbjuder inte möjligheten att testa produkten gratis. I stället får får kunderna en otrolig 60-dagars pengarna tillbaka-garanti. Återbetalningsgarantin regleras dock under de allmänna villkoren, så det är bäst att läsa dessa innan man slår till.

Kryptering och policy mot loggar

Nortons VPN-webbplatspolicy hävdar att tjänsten tillhandahåller ett virtuellt privat nätverk utan loggar. Det innebär att tjänsten inte spårar eller lagrar din aktivitet.

Slutsats

Norton Secure VPN erbjuder sina kunder en flexibel prissättning, ett starkt nätverk av servrar och tryggheten från en välkänd jätte inom digital säkerhet. Tjänsten saknar ett antal avancerade funktioner, men passar bra för användare med enklare VPN-behov, speciellt de som även vill ha ett bra antivirus - då är Norton Deluxe 360 with Secure VPN ett vettigt val.
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande
Lämna recension om Norton Secure VPN
Dela dina åsikter för att hjälpa andra.
Captcha
Hämta Private Internet Access - Skydda din integritet!
Obegränsad tillgång till servrar från hela världen. Supersnabb hastighet. Få det bästa erbjudandet via vår länk...
www.privateinternetaccess.com/Specialerbjudande